VANDAAG BESTELD = MORGEN IN HUIS     IN EUROPA GEPRODUCEERD     100% GELD-TERUG GARANTIE     14 DAGEN OMRUILGARANTIE

Wetenschappelijk bewijs voor werking Knap'man compressiebroek

De eerste compressiebroek ter wereld met een wetenschappelijk bewezen werking.

➤ Klik hier voor een overzicht van álle Knap'man producten.

Wetenschappelijk bewijs voor werking Knap'man compressiebroek 

De door Knap'man ontwikkelde compressiebroek, met een gepatenteerde en gerichte compressie van liefst 45%, heeft een positief effect op liesklachten bij voetballers. Dat is de conclusie uit een groot, onafhankelijk RCT-onderzoek aan de universiteit van Bath in Engeland.

Daarmee is de Knap'man compressiebroek de eerste compressiebroek ter wereld met een wetenschappelijk bewezen werking.
 

 


 

Knap'man Infographic:Knap'man Brochure:

*Het bestand wordt automatisch gedownload.

 

Knap'man Zoned Compression Shorts 45%
De eerste compressiebroek met een wetenschappelijk bewezen werking

Wetenschappelijk bewezen werking

De 45% Knap'man compressiebroek heeft een positief effect op liesklachten bij voetballers. Dat is de conclusie uit een groot, onafhankelijk RCT-onderzoek aan de universiteit van Bath.
Hoewel fysiotherapeuten, sportartsen en topsporters al langere tijd overtuigd zijn van de werking van de revolutionaire compressiebroeken, is er nu ook wetenschappelijk bewijs gevonden.
Het bewijs dat de door Knap'man gepatenteerde compressietechnologie daadwerkelijk voor het verschil zorgt.

Veel liesklachten bij voetballers onnodig

Tussen de 4 en de 19% van de voetballers heeft last van liesklachten. Met meer dan één miljoen actieve voetballers loopt dat aantal flink op.
Met de uitkomst van het wetenschappelijke onderzoek naar de werking van de Knap'man compressiebroeken lijken veel van deze liesklachten bij voetballers onnodig.
 

Gepatenteerde Knap'man compressietechnologie

De gepatenteerde compressietechnologie van Knap’man bevat ingebouwde, gerichte compressiezones met een compressie van liefst 45%. Deze zones volgen de anatomie van het lichaam en zorgen voor een uitgebalanceerde lichaamsondersteuning.
De geavanceerde productietechnologie en zorgvuldig geselecteerde elastische garens zorgen voor een uitzonderlijke compressie, waarbij de bewegingsvrijheid optimaal blijft.

Gebruikt in alle topcompetities

De Knap'man Compressieshorts worden gedragen door spelers in alle grote voetbalcompetities, waaronder de Wereldkampioenschappen 2018, Eredivisie, Jupiler Pro League, Premier League, La Liga, MLS,

 


De onderzoeksresultaten
Sprinttest met wenden en keren
Illinois Agility Test

Het dragen van de Knap'man compressiebroek tijdens de sprinttest met wenden en keren (voetbalspecifieke oefening), zorgt voor een significante vermindering van liespijn, zonder de prestatie (tijd en snelheid) daarbij te beinvloeden.
Schiettest
Vanaf 5 meter.

Het dragen van de Knap'man compressiebroek tijdens de schiettest zorgt voor een significante vermindering van liespijn, zonder de prestatie (snelheid) daarbij te beinvloeden.
Test tijdens training/wedstrijden
HAGOS-vragenlijst.

Het dragen van de Knap'man compressiebroek tijdens training en wedstrijden gedurende een testperiode van 4 weken zorgt voor een significante vermindering van liesklachten- en symptomen. Dat blijkt uit de HAGOS-vragenlijst.

 

*Bent u geinteresseerd in het volledige onderzoeksraport? Stuur ons een mail naar info@knapman.nl


Het onderzoeksteam

Het onderzoek is uitgevoerd door een internationaal befaamd onderzoeksteam van experts in het voorkomen en behandelen van liesklachten, bestaande uit:
Roald Otten, MSc; Sebastiaan Stam, MSc; Igor Tak, PhD, MScPTsports; Rob Langhout, MSc; en Adam Weir, MBBS, PhD.

 

Aanbevolen door

Roald Otten, MSc

Fysiotherapeut

"De Knap'man compressiebroek brengt een duidelijke vermindering van pijn teweeg bij voetballers met liespijn. Het is dan ook aan te raden om deze te dragen".


Igor Tak, PhD, MScPTsports

Fysiotherapeut

"Nog nooit eerder is een compressiebroek zo uitgebreid en onafhankelijk getest. De Knap'man compressiebroek is de énige compressiebroek ter wereld met een wetenschappelijk bewezen werking bij liesklachten."


Aanbevolen door

Adam Weir, MBBS, PhD

Sportarts

"In het Erasmus MC (Centrum voor liesblessures) zie ik dagelijks mensen met lies gerelateerde klachten. Bij dergelijke klachten adviseer ik vaak het dragen van de Knap'man compressiebroeken".


Milou Schooneman

Fysiotherapeut FC Volendam

"Tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar liesklachten bij voetballers. Daaruit kwam naar voren dat het dragen van een compressiebroek een positief effect heeft."

Om die reden heb ik bij een aantal spelers met liesklachten de Knap'man compressiebroeken voorgeschreven.
Inmiddels heeft de hele selectie de mogelijkheid gehad om de werking van de Knap'man compressiebroeken te ervaren en maakt het overgrote deel inmiddels ook gebruik van Knap'man!".


 


De resultaten van de RCT-studie zijn gepubliceerd in 'Physical in Sport', volume 38 (juli 2019).
Voor het volledige onderzoek of vragen met betrekking tot het onderzoek kunt u contact opnemen met Knap'man via
info@knapman.nl.

KLANTENSERVICE: +31 (0)228-593359
Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur