VANDAAG BESTELD = MORGEN IN HUIS     IN EUROPA GEPRODUCEERD     100% GELD-TERUG GARANTIE     14 DAGEN OMRUILGARANTIE

Rugpijn verhelpen?

Last van rugpijn? Knap'man compressieshirts worden aanbevolen door Fysiotherapeuten en Sportartsen.
De unieke Knap'man compressieshirts stimuleren een actieve houding en ondersteunen de (onder)rug, waardoor rugpijn kan worden verholpen of verminderd.

Ingebouwde Zones
voorkomt rugpijn

Schouders en nek

Stimuleert actieve houding.

 

Tussen Schouderbladen

Extra ventilatiezone.

 

Middenrug

Verbetert kernstabiliteit.
 

Onderrug

Stimuleert rechte rug.


Bekken- en Heupgewricht

Stimuleert rechte houding.


 

Ingebouwde Fysiotherapie


Knapman Compressiekleding bevat gepatenteerde, gerichte compressiezones, die de anatomie van het lichaam en de spieren volgen. Zo wordt er op de juiste plekken de juiste compressie gegeven, voor een optimale werking. 

Dankzij deze compressiezones krijgt het lichaam een impuls om een correcte, actieve houding aan te nemen (rug recht en schouders naar achteren). Dit effect is vergelijkbaar met de werking van taping in de fysiotherapie. Door het verbeteren van de lichaamshouding kunnen klachten worden verminderd en blessures voorkomen.Extra ondersteuning onderrug

De gerichte compressiezones in de compressieshirts van Knap'man geven een optimale ondersteuning aan de (onder)rug. Door deze optimale ondersteuning wordt een rechte houding gestimuleerd en kunnen rugklachten aanzienlijk worden verminderd.

Heb je last van een zwakke rug? Of vaak rugpijn tijdens het werk of tijdens sport? De Knap'man shirts helpen je rugpijn verhelpen en in de toekomst voorkomen.

Aanbevolen door

Gert van der Burg

Sportfysiotherapeut

Ik bericht u graag over onze eerste bevindingen met Knap'man compressiekleding.

Wij zochten al langere tijd naar compressiekleding voor gebruik tijdens sportactiviteiten, waarbij er spierbelasting optreedt in de core-regio, de combinatie van rugspieren, buikspieren en de heup-bil regio.

Onze positieve ervaring met compressietherapie voor het onderbeen en voet met compressiekousen, waarbij zowel preventief als bij spierblessures goede resultaten worden bereikt leidde tot deze zoektocht.

Wij hebben Knap'man compressiekleding ingezet bij een aantal van onze patiënten die lage rugklachten hebben, waarbij de rugbelasting beperkingen meebrengt tijdens het sporten.
De beoefende sporten waren golf en veldhockey. De motivatie om compressiekleding te dragen is vooral vanwege de verbetering van de bloedcirculatie, het geven van meer stabiliteit, een beter spieruithoudingsvermogen en minder spierpijn.
Deze effecten zijn bekend bij het dragen van compressiekousen en ik kan bevestigen dat dit ook geldt voor de compressiekleding van Knap'man.

Hoewel in eerste instantie bij deze kleding gerefereerd wordt aan figuurcorrectie mag mijns inziens het effect op afname van rugbelasting zeker vermeld worden. Onze patiënten meldden een duidelijke afname van vermoeidheid te ervaren van de core-regio tijdens sportactiviteiten. Zij gaven aan vooral steun te voelen in de lage rug leidend tot een beter houding. Ook de goede thermoregulatie werd als zeer positief aangegeven.

Wij zullen onze patiënten met klachten in de core-regio adviseren om tijdens sportactiviteit compressiekleding te dragen en Knap'man voldoet aan onze eisen voor de juiste kleiding.


Aanbevolen door

Jochen Habsch

Sportarts / Expert kinetische taping

De laatste tijd was ik in de gelegenheid om de functies van het nieuwe Knap’man shirt te testen (in het verleden heb ik ook andere merken getest). Direct viel op dat het materiaal van de shirts zeer hoogwaardig, zacht en aangenaam aanvoelt.

De pasvorm van de shirts is perfect. Het materiaal is verhoudingsgewijs erg dun en is zo bijvoorbeeld niet zichtbaar onder een poloshirt. Ook na meerdere wasbeurten blijft het materiaal in dezelfde staat en vorm.

Werking
De houdingsverbeterende werking valt bij Knap'man duidelijk op. Meer als bij andere merken.
In de praktijk kom ik veel pijnklachten tegen als gevolg van een verkeerde houding of verkeerde belasting van het steun- en bewegingsapparaat. Hierdoor kan chronische pijn ontstaan.
Bijvoorbeeld storingen, zoals hernia's, hebben vaak de oorzaak in het foutief gebruiken van de spieren. Door het dragen van Knap'man kunnen deze klachten duidelijk verminderd worden.

De gerichte compressiezones in o.a. het ruggedeelte richten het lichaam duidelijk op. Zodra het lichaam de ideale positie verlaat, krijgt het een neurofysiologische inpuls, vergelijkbaar met de werking van taping.

Tijdens het dragen van Knap'man compressiekleding doorloopt het neurofysiologisch systeem een 'leerproces', waardoor de effecten ook op langere termijn zichtbaar blijven. Bovendien beïnvloed de compressiekleding de algehele coördinatie van het lichaam op een positieve manier.

Onder alle merken van compressiekleding waar wij tot nu toe mee hebben getest, vervult Knap'man de eisen het beste.
Fysiotherapie en manuele therapie kunnen in het dagelijkse leven heel goed worden aangevuld door het dragen van Knap'man compressiekleding.

Uitermate geschikt om houdingsproblemen aan te pakken en beschadigingen aan het steun- en bewegingsapparaat van het lichaam langdurig te voorkomen!Beoordelingen

Knap'man Compressieshirt V-neck 2.0 grijs

Knap'man Compressieshirt V-neck 2.0 grijs

Door: Kees Kroon, 29-09-2014

De welbekende hoefsmid Kees Kroon werkt niet meer zonder zijn Knap'man.

"Als hoefsmid sta je erg veel voorover gebogen. De Knap'man compressieshirts geven mij erg veel steun bij mijn onderrug en verminderen mijn rugklachten. Daarbij is het shirt lekker lang en beschermd het mijn onderrug tegen wind en tocht", aldus Kees.

"Bovendien heb ik het erg snel warm, maar het shirt voelt lekker koel aan. Ik kan het een ieder van harte aanbevelen!".Beoordelingen

Door: Bakker Rein, 09-09-2015

"Na 30 jaar lichamelijk zwaar werk te hebben gedaan, had ik vaak de hele dag pijn in mijn onderrug."

"Via een kennis werd ik gewezen op de compressieshirts van Knap'man. In eerste instantie heb ik een shirts besteld om het uit te proberen, maar ik was al snel verkocht.
Je merkt dat de shirts direct steun geven bij de rug, wat zorgde voor een duidelijke verlichting van mijn rugpijn."

"Ik draag de shirts van Knap'man nu iedere dag en kan eindelijk weer werken zonder pijn in mijn rug".

Groet,

Bakker Rein 

KLANTENSERVICE: +31 (0)228-593359
Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur